Telemea cubuleţe

Se presară și sunt delicioase,
Peste legume gratinate,
Paste și salate.
Hochland Telemea. Cubulețe inedite pentru mese reușite!

Telemea cubuleţe

Telemea cubuleţe

Se presară și sunt delicioase,
Peste legume gratinate,
Paste și salate.
Hochland Telemea. Cubulețe inedite pentru mese reușite!

CU TELEMEA CUBULEŢE, ORICE PREPARAT E MAI GUSTOS

 
Hochland

FASOLE SAGANAKI CU OUĂ ŞI TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente:

> 200 g de fasole uscată cu bob gigant (fasole gigant)
> 4 roşii decojite, fără sâmburi şi tăiate în cuburi mari
> 8 ouă
> ulei de măsline
> 1 căţel de usturoi
> 1 pachet de Telemea Cubulete cu Verdeţuri mediteraneene
> 1 legătură de verdeţuri, tocate

Preparare:

Lăsați fasolea la înmuiat, peste noapte, în multă apă. Pentru început, aruncaţi apa în care a stat fasolea şi puneți-o la fiert la foc mic timp de aprox. 1,5 până la 2 ore, fără sare, până se înmoaie. Important: Fierbeţi fără capac! Fasolea trebuie gătită încet. Săraţi abia către finalul timpului de fierbere. Apoi scurgeți apa în care a fiert fasolea şi păstraţi o parte din ea. După aceea frecaţi cu un căţel de usturoi patru vase pentru gratinat de aprox. 20 cm în diametru.
Presăraţi jumătate din cubuleţele de telemea în aceste vase. După aceea adăugaţi cuburile de roşii, apa fiartă pe care ați păstrat-o şi fasolea în vasele pentru gratinat şi neteziţi compoziţia. Spargeţi câte două ouă în mijlocul fiecărui vas pentru gratinat. După aceea presăraţi restul cubuleţelor de telemea şi verdeţurile deasupra şi stropiţi cu ulei de măsline din abundență.

Coaceți totul în cuptorul preîncălzit la 220 °C timp de aprox. 10 minute.

Sfat:

Opţional puteţi folosi și fasole prefiartă. Aceasta este disponibilă la conservă sau la borcan.

Dificultate: uşor
Timp de preparare: aprox. 150 min. plus timpul de înmuiere
Vegetarian: Da

Hochland

GNOCCHI GRATINAŢI CU TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 300 g spanac frunze
> 2 cepe
> 1 căţel mic de usturoi
> 200 g iaurt grecesc (10 % grăsime)
> 2 - 3 linguri de ajvar (pastă picantă-iute pentru condimentat)
> 2 linguri de ulei de măsline
> 800 g gnocchi proaspeţi (de la vitrina frigorifică)

Preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Curăţaţi spanacul frunze şi tăiaţi-l în fâşii. Curăţaţi cepele, tăiați-le pe jumătate și apoi în fâşii subţiri. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Amestecaţi iaurtul şi ajvarul şi condimentaţi cu sare şi piper. Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjiţi gnocchi timp de 4 - 5 minute amestecând încontinuu, până când se rumenesc. După aprox. 2 minute adăugaţi cuburile de ceapă. Gnocchi se condimentează cu sare și piper. La final adăugaţi usturoiul tocat şi frunzele de spanac şi prăjiţi totul în continuare timp de aprox. 2 minute. Introduceţi gnocchi într-o formă pentru gratinat şi turnaţi sosul din iaurt şi ajvar deasupra. Presăraţi Telemea Cubuleţe. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aprox. 15 minute.

Dificultate: uşor
Timp de preparare: 15 - 30 de minute
Vegetarian: Da

Hochland

LEGUME CU IERBURI AROMATICE ŞI TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 2 vinete
> 2 zucchini
> 4 morcovi mici
> 4 cepe verzi
> 2 cepe roşii
> 2 ardei
> câte 1 crenguță de rozmarin şi cimbru
> 2 crenguţe de mărar
> 10 frunze de busuioc
> 2 căţei de usturoi
> 7 linguri de ulei de măsline
> 150 g măsline fără sâmburi
> 2 pachete de Telemea Cubuleţe Natur
> piper râşnit şi sare
> hârtie pergament pentru copt şi folie de aluminiu

Preparare:

Tăiaţi legumele în bucăţi mari. Tocaţi mărunt ierburile aromatice şi usturoiul, amestecaţi-le cu uleiul, legumele pregătite şi măslinele. Condimentaţi cu piper şi sare.
Rupeţi folie de aluminiu pentru 4 pacheţele, adăugați hârtie pergament pentru copt peste folie și aşezaţi apoi legumele şi Telemea Cubuleţe. Închideţi pacheţelele bine, astfel încât sucul să nu se scurgă, şi gătiţi-le aproximativ 12 - 15 minute lângă jar, cu capacul închis.

Dificultate: uşor
Timp de preparare: aprox. 30 de min.
Vegetarian: Da

Hochland

MACAROANE CU TELEMEA CUBULEŢE NATUR

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 1 ceapă
> 1 căţel de usturoi
> 2 zucchini (dovlecei medii)
> 4 linguri de ulei de măsline
> 1 pachet de Telemea Cubuleţe Natur
> 250 g de amestec de carne tocată
> 1 lingură de pastă de roșii
> 850 g roşii decojite din conservă
> 400 g macaroane lungi
> 6 crenguțe de busuioc
> 1 lingură de unt
> 20 g de făină
> 150 ml lapte
> 200 ml supă-bază de legume
> 100 g iaurt grecesc (10 % grăsime)
> boia
> nucşoară, proaspăt răzuită
> sare, piper - proaspăt măcinat

Preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în cubuleţe. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Zucchinii se taie felii. Încingeţi 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Prăjiţi feliile de zucchini pe rând şi condimentaţi-le cu sare şi piper. Încingeţi restul uleiului de măsline în tigaie şi prăjiţi carnea tocată, adăugaţi cuburile de ceapă şi usturoiul şi lăsaţi să se călească. Adăugaţi pasta de roşii în timp ce amestecați şi prăjiţi-o puțin. Adăugaţi roşiile decojite şi lăsaţi să fiarbă timp de 20 de minute la foc mediu, amestecând din când în când. Între timp mărunţiţi roşiile cu o furculiţă. Fierbeți pastele al dente în apă cu sare, care clocotește, potrivit indicaţiilor de pe ambalaj și strecuraţi-le cu ajutorul unei strecurători. Rupeţi între timp frunzele de busuioc de pe crenguțe. Topiţi untul într-o oală. Adăugaţi făina în timp ce amestecați şi lăsaţi-o puțin să spumeze. Adăugaţi laptele şi supa-bază amestecând şi lăsaţi să fiarbă ușor timp de aprox. 5 minute. Condimentați sosul béchamel cu sare, piper şi nucşoară şi adăugaţi iaurtul amestecând. Adăugaţi zucchinii şi busuiocul rupt în sosul de carne cu roșii şi condimentați cu sare, piper şi puţină boia. Turnați pastele împreună cu sosul béchamel şi sosul de roşii cu zucchini și carne tocată într-un vas pentru gratinat şi presăraţi Telemea Cubuleţe deasupra. Coaceți compoziţia în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15 - 20 de minute. Scoateţi vasul şi garnisiți cu câteva frunze de busuioc.

Dificultate: mediu
Timp de preparare: aprox. 60 de minute
Vegetarian: Nu

Hochland

MUSACA DE CARTOFI CU TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 700 g de cartofi
> 2 cepe
> 2 căţei de usturoi
> 800 g de roşii
> 7 linguri de ulei de măsline
> 3 linguri de pastă de roșii
> 150 ml supă-bază de legume
> 60 g măsline negre, fără sâmburi
> 2 vinete medii
> 2 dovlecei medii (zucchini)
> 2 ardei roşii
> 1 1/2 pachete de Telemea Cubuleţe cu Verdeţuri
> oregano pentru garnisit
> sare
> piper, proaspăt măcinat
> zahăr
> boia
> puţin unt pentru vas

Preparare:

Fierbeţi cartofii al dente în apă cu sare. Între timp curăţaţi cepele şi usturoiul. Tăiaţi cepele în cubuleţe şi tocaţi usturoiul mărunt. Spălaţi roşiile, crestaţi-le sus şi introduceţi-le timp de 15 secunde în apă care fierbe, scoateţi-le şi răciţi-le imediat în apă rece. Decojiţi roşiile și tăiaţi-le în bucăţi mici. Încingeţi 2 linguri de ulei de măsline într-o oală. Căliţi cepele şi usturoiul. Adăugaţi roşiile, pasta de roşii şi supa-bază de legume şi lăsaţi să fiarbă timp de 8 minute la temperatură medie. Se asezonează cu boia, sare, piper și puţin zahăr. Tăiaţi vinetele pe lungime în felii cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Aşezaţi-le una lângă alta pe o tavă de copt şi presăraţi-le cu puţină sare. Lăsaţi-le să stea aşa timp de aprox. 10 minute. Între timp aruncaţi apa de pe cartofi, lăsaţi-i să se răcească puţin şi curăţaţi-i. Tăiaţi și zucchinii în felii cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Tăiaţi ardeii în sferturi, îndepărtați cotorul şi seminţele, iar sferturile le înjumătăţiţi din nou pe diagonală. Tamponaţi bine feliile de vinete cu prosoape de bucătărie din hârtie. Încingeţi treptat 5 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare. Prăjiţi pe rând ardeii, zucchinii şi vinetele în ulei pe ambele părţi timp de aprox. 4 minute. Se condimentează cu sare și piper. Cartofii curăţaţi şi răciţi se taie felii şi se condimentează cu puţină sare. Măslinele se toacă în bucăți mari. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi vasul pentru gratinat cu puţin unt. Aşezaţi în vas jumătate din cantitatea de cartofi, ardei, jumătate din cantitatea de măsline şi din Telemea Cubulețe. După aceea turnaţi jumătate din sosul de roşii deasupra. Aranjaţi apoi deasupra restul legumelor, adică vinetele, zucchinii, restul măslinelor şi cartofii. Turnaţi apoi restul din sosul de roşii deasupra şi presăraţi restul de Telemea Cubulețe, după care coaceți totul timp de aproximativ 25 de minute în cuptorul preîncălzit. Scoateţi din cuptor şi serviţi garnisit cu oregano proaspăt.

Dificultate: mediu
Timp de preparare: > 60 de minute
Vegetarian: Da

Hochland

PASTE CU ARDEI IUTE, TELEMEA CUBULEŢE ŞI LIME

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 500 g pappardelle sau paste late
> 4 linguri de ulei de măsline
> 1 ardei iute
> 1 căţel de usturoi
> 1 crenguță de rozmarin, sucul de la 1 limetă (lămâie verde)
> 1 pachet de Telemea Cubuleţe Natur

Preparare:

Tăiaţi ardeiul iute pe lungime, scoateţi sâmburii şi tăiaţi jumătăţile de ardei în cubuleţe. Curăţaţi căţelul de usturoi şi tocaţi-l mărunt. Frunzele de pe crenguța de rozmarin se rup şi se toacă de asemenea mărunt. Fierbeți pastele al dente într-o cantitate suficientă de apă cu sare. Utilizaţi o strecurătoare pentru a strecura pastele. Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare şi căliţi puțin usturoiul tocat, cubuleţele de ardei iute şi rozmarinul tocat. Stingeţi cu sucul de la limetă. Adăugaţi cubuleţele de telemea în tigaie şi încălziţi-le puțin. Adăugaţi pastele strecurate şi amestecaţi bine.

Dificultate: uşor
Timp de preparare: 15 - 30 de minute
Vegetarian: Da

Hochland

PASTE CU TELEMEA CUBULETE, ROŞII ŞI BUSUIOC

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 30 g seminţe de pin
> 1 legătură de busuioc
> 2 căţei de usturoi
> ½ de linguriţă de suc de lămâie, proaspăt stors
> 30 g parmezan
> 7 linguri de ulei de măsline
> 300 g tagliatelle
> 60 g măsline Kalamata, fără sâmburi
> 200 g spanac tânăr, gata de gătit
> 400 g roşii cherry
> 1 ceapă mare
> 1 pachet de Telemea Cubuleţe Natur
> sare, piper negru, zahăr
> câteva frunze de busuioc pentru garnisit

Preparare:

Seminţele de pin se prăjesc într-o tigaie fără grăsime. Rupeţi frunzele de busuioc de pe crenguțe. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l în cubulețe. Daţi parmezanul pe o răzătoare fină. Puneți busuiocul, aprox. 6 linguri de ulei, usturoiul, sucul de lămâie şi seminţele de pin într-un vas înalt şi mixaţi cu ajutorul blenderului până când obțineți un piure fin. Amestecaţi parmezanul cu sosul pesto. Condimentați cu sare, piper și 1 vârf de cuţit de zahăr. Fierbeți pastele tagliatelle în apă cu sare, care clocotește, potrivit indicaţiilor de pe ambalaj și strecuraţi-le cu ajutorul unei strecurători. Tăiați roşiile cherry pe jumătate. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în cubuleţe. Încingeţi uleiul de măsline rămas într-o tigaie mare şi căliţi cubuleţele de ceapă, adăugaţi roşiile şi căliţi pentru încă 4 minute. Adăugaţi pastele şi sosul pesto şi amestecaţi bine. Adăugaţi cu grijă, în timp ce amestecați, spanacul, măslinele şi jumătate din Telemea Cubuleţe. Aranjaţi pe farfurii, presăraţi restul cubuleţelor de telemea şi garnisiți cu frunze de busuioc.

Dificultate: mediu
Timp de preparare: 30 - 45 de minute
Vegetarian: Da

Hochland

PĂSTRĂV PE PAT DE CIUPERCI CHAMPIGNON CU TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 4 păstrăvi, gata de gătit
> 2 căţei de usturoi
> 1 legătură de pătrunjel
> 1 lămâie
> 200 g de ciuperci champignon
> 1 pachet de Telemea Cubuleţe Natur
> 2 linguri de unt moale
> ulei de măsline
> 100 ml vin alb
> 100 ml apă
> sare

Preparare:

Curăţaţi căţeii de usturoi şi tocaţi-i mărunt. Frunzele de pătrunjel se toacă de asemenea mărunt. Lămâia se taie în bucăţi. Păstrăvii se condimentează în interior şi în exterior cu sare. Usturoiul, pătrunjelul şi cubuleţele de telemea se amestecă, iar cu acest amestec veți umple păstrăvii. Tăiaţi ciupercile champignon în felii subţiri. Pentru fiecare păstrăv folosiți o bucată de folie de aluminiu şi întindeţi un pic de unt moale pe aceasta. Aşezaţi feliile de ciuperci champignon, condimentaţi cu sare şi piper şi aşezaţi păstrăvii deasupra. Stropiţi cu puțin ulei de măsline şi suc de lămâie. Împăturiţi folia de aluminiu în sus, dar nu închideţi în totalitate, astfel încât căldura să poată intra mai bine. Turnați apă şi vin într-un vas termorezistent şi aşezaţi-l pe grătar. Aşezaţi și peştii pe grătar. Gătiţi-i timp de aproximativ 20 de minute pe grătarul acoperit.

Dificultate: uşor
Timp de preparare: aprox. 45 de minute
Vegetarian: Nu

Hochland

PIEPT DE PUI CU OREZ CU TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 4 piepturi de pui tăiate în câte 2 jumătăţi
> 2 linguri de ulei de măsline
> 1 ceapă tocată mărunt
> 1 căţel de usturoi tocat mărunt
> 20 g unt
> 160 g orez basmati
> 500 ml supă-bază de pui
> 500 g roşii decojite şi tăiate cubuleţe
> 3 linguri de verdețuri tocate mărunt (cimbru, rozmarin, salvie, pătrunjel)
> 20 de măsline Kalamata mici
> 1 pachet de Telemea Cubuleţe cu Verdeţuri
> sare, piper

Preparare:

Încingeţi uleiul de măsline într-un vas pentru friptură şi prăjiţi carnea timp de 5 minute la temperatură medie. După aceea scoateţi carnea. Căliţi usturoiul şi ceapa cu untul în vasul pentru friptură. Adăugaţi după aceea orezul, roşiile, verdețurile şi supa-bază de pui, amestecaţi şi lăsaţi să dea un clocot. Condimentaţi cu sare şi piper şi gătiţi cu capacul pus timp de 10 minute la temperatură mică. Aşezaţi carnea pe orez şi mai lăsaţi totul timp de 5 minute cu capacul pus și cu focul oprit, până când carnea de pui este gătită complet cu ajutorul căldurii emanate. La final adăugaţi măslinele şi Telemea Cubuleţe cu Verdeţuri, amestecaţi şi serviţi.

Dificultate: mediu
Timp de preparare: aprox. 50 de min.
Vegetarian: Nu

Hochland

PIZZA CU TELEMEA CUBULEŢE ŞI SOMON

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 500 g făină de grâu
> 1 cub (42 g) de drojdie
> 60 g măsline negre, fără sâmburi
> 6 linguri de ulei de măsline
> 250 g file de somon fără piele
> câțiva stropi de suc de lămâie
> 175 g roşii ciorchine
> 250 g smântână
> 2 pachete de Telemea Cubuleţe cu Verdeţuri
> oregano pentru garnisit
> sare, piper

Preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C Puneți făina într-un bol şi faceţi o gaură în mijloc. Dizolvaţi drojdia în 5 linguri de apă călduţă şi turnaţi-o în gaură. Amestecaţi cu puţină făină de pe margine. Lăsaţi să dospească într-un loc cald timp de aprox. 30 de minute. Tocaţi măslinele mărunt. Încălziţi 350 ml de apă până când devine călduţă. 1 vârf de cuţit de sare, 4 linguri de ulei de măsline, măslinele tocate şi apa călduţă se adaugă la plămădeală, după care totul se frământă până devine un aluat uniform. Formaţi o bilă din aluat şi mai lăsaţi-o acoperită timp de aprox. 30 de minute la dospit. Tăiaţi fileul de somon în felii subţiri. Stropiți feliile de somon cu puțin suc de lămâie. Tăiați roșiile în felii. Condimentați smântâna cu sare și piper. Întindeţi aluatul de pizza pe o suprafaţă pe care aţi presărat făină şi apoi aşezaţi-l într-o tavă de copt (29 x 37 cm) unsă. Ungeţi aluatul cu smântână. După aceea aşezaţi roşiile şi somonul pe aluat. La final presăraţi Telemea Cubuleţe. Coaceţi pizza în cuptorul preîncălzit timp de 25 - 30 de minute. Scoateţi pizza din cuptor, stropiţi-o cu uleiul de măsline rămas şi garnisiți-o cu oregano.

Dificultate: mediu
Timp de preparare: > 60 de minute
Vegetarian: Nu

Hochland

SMOCHINE GRATINATE CU TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 8 smochine
> 1 pachet de Telemea Cubuleţe Natur
> 8 felii de bacon afumat
> 2 crenguțe de rozmarin
> ulei de măsline

Preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.
Crestaţi smochinele sub formă de X aproximativ 3 - 4 cm, în funcţie de dimensiunea lor şi apăsaţi colţurile în afară. Puteți face acest lucru cel mai bine dacă strângeţi puțin smochina cu degetele jos, în ultima treime. Umpleţi golul rezultat cu cubuleţe de telemea şi înfăşuraţi smochina în bacon. Fixaţi baconul cu puţină aţă pentru gătit. După aceea decoraţi smochinele cu o bucăţică din crenguța de rozmarin. Aşezaţi-le într-un vas pentru gratinat şi stropiţi-le cu puţin ulei de măsline. Introduceţi-le timp de aproximativ 10 minute în cuptor, până când brânza îşi schimbă culoarea.

Dificultate: uşor
Timp de preparare: 15 – 30 de minute.
Vegetarian: Nu

Hochland

SUFLEU DE RATATOUILLE CU TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 1 pachet de Telemea Cubuleţe Natur
> 20 g de unt
> 4 linguri de pesmet
> 1 lingură de unt
> 40 g de făină
> 200 ml lapte
> 100 ml smântână
> 4 ouă (4 gălbenuşuri, 4 albuşuri bătute spumă)
> 1 căţel de usturoi
> 1 ceapă
> 1 roşie mare
> 1 vânătă
> 1 zucchini (dovlecel)
> 1 ardei roşu
> 1 ardei galben
> 2 linguri de ulei de măsline
> 100 ml supă-bază de legume
> câte 1 linguriţă de cimbru, rozmarin şi salvie tocate mărunt
> nucşoară, proaspăt răzuită
> sare
> piper, proaspăt măcinat
> 8 vase mici pentru sufleuri cu un diametru de aprox. 6 până la 8 cm

Preparare:

Ungeţi vasele bine cu unt şi presăraţi pesmetul în ele. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi un strat gros de prosoape de bucătărie de hârtie într-o tavă de copt. Topiţi untul într-o oală. Adăugaţi făina amestecând încontinuu, şi lăsaţi să fiarbă până se îngroaşă, apoi adăugaţi laptele şi smântâna. Lăsaţi să dea un clocot, amestecând repede şi luaţi oala de pe foc. Condimentaţi cu nucşoară, sare şi piper, lăsaţi puţin să se răcească şi adăugaţi gălbenuşurile de ou în timp ce amestecați.
La final adăugaţi Telemea Cubuleţe şi albușurile bătute spumă amestecând cu grijă. Turnați apoi compoziţia în vase şi aşezaţi-le în tava de copt. Introduceţi tava în cuptor şi turnaţi apă fierbinte în tavă, până când apa ajunge la jumătatea vaselor. Coaceţi pe şina din mijloc timp de aprox. 20 până la 25 de minute.

Între timp curăţaţi ceapa şi usturoiul pentru ratatouille. Tăiaţi ceapa în cubuleţe şi tocaţi usturoiul mărunt. Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le în cubuleţe. Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare şi căliţi ceapa şi usturoiul. Adăugaţi cuburile de legume cu excepţia roşiilor şi a verdeţurilor şi prăjiţi-le. Stingeţi cu supa-bază de legume şi adăugaţi roşiile.
Lăsaţi să fiarbă uşor la temperatură medie până când lichidul s-a evaporat aproape în totalitate. Împărţiţi ratatouille pe 4 farfurii fierbinţi, scoateţi sufleurile cu grijă din vase şi aşezaţi-le pe legume. Serviţi imediat.

Dificultate: greu
Timp de preparare: aprox. 60 de minute
Vegetarian: Da

Hochland

SUPĂ CREMĂ DE CARTOFI CU TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 250 g de cartofi 1praz
> 1 căţel deusturoi
> 2 linguri de unt
> 100 ml vin alb
> 750 ml supă-bază de legume
> 150 ml smântână
> 3 crenguțe de oregano
> 1 pachet de Telemea Cubuleţe cu Verdeţuri
> puţină salvie tăiată fâşii fine
> sare
> piper, măcinat fin

Preparare:

Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în bucăți mari şi puneţi-i în apă rece. Înlăturaţi partea verde a prazului, apoi tăiaţi partea albă în fâşii fine şi spălaţi-le bine. Puneţi-le într-o strecurătoare și lăsați-le să se scurgă. Curăţaţi căţelul de usturoi şi tăiaţi-l felii. Rupeţi frunzele de oregano de pe crenguțe şi păstraţi câteva pentru garnisit. Topiţi untul într-o oală mare şi căliţi frunzele de oregano, fâşiile de praz şi feliile de usturoi. Adăugaţi cartofii şi căliţi-i puțin și pe aceștia. Stingeţi cu vinul alb şi adăugaţi supa-bază de legume, precum şi smântâna. Lăsați să fiarbă timp de 15 - 20 de minute, până când se înmoaie cartofii. Adăugaţi ¾ din pachetul de Telemea Cubuleţele şi mixaţi cu blenderul până când obțineți o cremă. Condimentați cu sare și piper. Serviți în farfurii adânci și presărați deasupra restul cubuleţelor de telemea şi al frunzelor de oregano.

Dificultate: uşor
Timp de preparare: aprox. 40 de minute
Vegetarian: Da

Hochland

SUPĂ DE ARDEI CU PRAZ, GĂLUŞTE DE GRIŞ ŞI TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 2 cepe
> 1 căţel de usturoi
> 2 ardei roşii
> 2 linguri de ulei de măsline
> 1 linguriţă de pastă de roșii
> 1 vârf de cuțit de zahăr
> 100 ml vin alb
> 750 ml supă-bază de legume
> sare, piper
> 1 praz
> 60 g unt, la temperatura camerei
> 2 ouă
> 100 g griş din grâu dur
> 1 pachet de Telemea Cubuleţe cu Verdeţuri
> 2 crenguțe de cimbru, frunzele rupte

Preparare:

Mixaţi untul într-un bol cu ajutorul mixerului până se spumează. Adăugaţi ouăle pe rând şi mixaţi în continuare. Adăugați grişul încet în compoziţie. Adăugaţi cu grijă Telemea Cubuleţe şi frunzuliţele de cimbru. Lăsaţi aluatul să se umfle pentru 30 de minute. Formaţi găluşte cu ajutorul a 2 linguri şi fierbeți-le timp de aprox. 15 minute în apă cu sare care fierbe uşor. Între tăiaţi eşalota în cubuleţe şi tocaţi usturoiul mărunt, pentru supă. Tăiaţi ardeii în sferturi şi înlăturaţi cotorul şi seminţele. Tăiaţi sferturile de ardei în bucăți mari. Încingeţi uleiul de măsline într-o oală şi căliţi ceapa şi usturoiul tocate, până când devin sticloase. Adăugaţi bucățile de ardei şi căliţi-le puțin și pe acestea. Adăugaţi pasta de roşii şi zahărul şi amestecaţi. Stingeţi cu vinul alb şi adăugaţi supa-bază de legume. Lăsaţi să dea în clocot, după care lăsaţi să fiarbă timp de aproximativ 15 minute la temperatură medie, până când se înmoaie ardeii. Mixaţi supa cu ajutorul blenderului până când devine o cremă fină şi condimentați cu sare şi piper. Tăiaţi prazul în fâşii fine şi fierbeți-l puțin în apă care clocotește. Serviţi supa în farfurii adânci sau în castroane şi adăugaţi găluştele. Garnisiți cu fâşiile de praz.

Dificultate: mediu
Timp de preparare: 30 – 45 de minute
Vegetarian: Da

Hochland

SUPĂ DE ROŞII ŞI PEŞTE CU TELEMEA CUBULEŢE

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 1 pachet de Telemea Cubuleţe cu Verdeţuri
> 1,5 bucăţi de fenicul
> 2 morcovi
> 1 ceapă
> ½ de legătură de cimbru
> 1 căpăţână de usturoi
> 1 ţelină mică
> 1 conservă de roşii decojite
> 3 linguri de pastă de roșii
> ulei vegetal
> sare
> boia Cayenne
> 300 ml Martini sec
> 300 ml Pernot
> 300 ml vin alb
> 2 litri supă de peşte din borcan
> ½ de baghetă
> 1 cățel de usturoi
> ulei de măsline
> 1 crenguță de cimbru

Preparare:

Spălaţi legumele şi tăiaţi-le mărunt. Turnaţi apoi puţin ulei într-o oală şi prăjiţi bine legumele (fenicul, morcovi, ceapă, usturoi, ţelină).
Adăugaţi apoi pasta de roşii şi prăjiţi-o puțin și pe aceasta. Stingeţi cu Martini sec, Pernot şi vin alb şi lăsaţi totul să fiarbă timp de 15 minute. Turnaţi acum aproximativ 2 litri de supă de peşte în oală, adăugaţi ½ de legătură de cimbru şi roşiile decojite şi lăsaţi să fiarbă la foc mediu timp de 1 oră. Strecuraţi apoi supa printr-o strecurătoare fină într-o altă oală, condimentaţi cu sare şi boia Cayenne şi menţineţi supa caldă la foc foarte mic.

Tăiaţi bagheta în felii foarte subţiri şi frecaţi fiecare felie cu căţelul de usturoi. Încingeţi apoi o tigaie şi turnați ulei de măsline cât să acopere suprafața. După ce s-a încins uleiul de măsline, adăugaţi crenguța de cimbru şi feliile de baghetă până când acestea devin crocante şi rumenite. Presăraţi apoi puţină sare pe ele.

Turnați supa într-o farfurie adâncă, presăraţi Telemea Cubuleţe deasupra şi serviţi cu crostini.

Timp de preparare: 2 ore
Dificultate: mediu

Hochland

VRĂBIOARĂ DE VITĂ ÎN CRUSTĂ DE TELEMEA CUBULEŢE CU VERDEŢURI

Ingrediente (pentru 4 persoane):

> 4 vrăbioare de vită (a câte aprox. 220 g)
> 75 g de roşii uscate, în ulei
> 75 g de migdale tocate
> 1 crenguță de rozmarin
> 2 linguri de iaurt grecesc (10 % grăsime)
> 1 pachet de Telemea Cubuleţe cu Verdeţuri
> 150 g de fasole verde
> 800 g de cartofi făinoși
> 4 linguri de ulei de măsline
> 1 conservă (425 ml) de fasole albă cu bob mare
> 2 cepe mici
> 3 roşii ciorchine
> 1 linguriţă de pastă de roșii
> boia iute
> zahăr
> sare
> piper, proaspăt măcinat

Preparare:

Roşiile uscate se pun într-o strecurătoare şi se lasă la scurs, după care se taie cubuleţe. Migdalele se prăjesc într-o tigaie fără grăsime până când devin brune-aurii. Frunzele de pe crenguța de rozmarin se rup şi se toacă mărunt. Se amestecă roşiile uscate, migdalele prăjite, rozmarinul tocat, iaurtul şi Telemea Cubuleţe. Se condimentează cu puţină sare și piper.

Se curăţă fasolea verde, eventual se taie pe jumătate şi se fierbe al dente în apă cu sare. Se strecoară cu ajutorul unei strecurători, se răceşte cu apă rece şi se lasă la scurs. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i felii subţiri. Încingeţi 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare cu strat antiaderent. Prăjiţi cartofii până când devin crocanţi, întorcându-i periodic. Condimentaţi cartofii cu sare şi piper şi aşezaţi-i pe o tavă de copt pe care aţi pus hârtie de copt.

Turnaţi fasolea cu bob mare într-o strecurătoare şi clătiţi-o cu apă rece. Curăţaţi cepele şi tăiaţi-le în cubuleţe. Curăţaţi roşiile și tăiaţi-le în bucăți. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Încingeţi 1 lingură de ulei de măsline într-o oală. Căliţi cubuleţele de ceapă până când devin sticloase şi apoi adăugaţi pasta de roşii. Adăugaţi bucăţile de roşii şi cele două feluri de fasole şi condimentaţi cu sare, piper, boia şi puţin zahăr. Lăsaţi să fiarbă la foc mic, cu capacul pus, timp de aprox. 8 minute.

Fripturile se condimentează cu sare și piper. Încingeţi restul uleiului de măsline într-o tigaie şi prăjiţi fripturile pe ambele părţi. Scoateţi-le şi aşezaţi-le pe o tavă de copt. Presărați Telemea Cubuleţe, roşiile şi migdalele peste fripturi.

Introduceţi cartofii pe cea mai joasă şină în cuptorul preîncălzit. Introduceţi tava cu fripturile pe şina din mijloc şi lăsaţi-o timp de aproximativ 8 minute la gratinat. Serviți carnea împreună cu cartofii și fasolea pe farfurii.

Dificultate: mediu
Timp de preparare: aprox. 50 de minute
Vegetarian: Nu