Brânza Praid - Un gust cu caracter

Maieștri ai brânzeturilor, artizani ai gustului, am preparat două sortimente de brânză după reţete unice, folosind toată priceperea noastră.

Maturate îndelung în aerul special al Salinei Praid, le îngrijim atent pentru ca tu să te bucuri de savoarea lor nobilă, în varianta Natur sau Alintată cu Fetească Neagră, alături de vin, fructe sau ce îţi place mai mult.

Brânza Praid - Un gust cu caracter

Brânza Praid - Un gust cu caracter

Maieștri ai brânzeturilor, artizani ai gustului, am preparat două sortimente de brânză după reţete unice, folosind toată priceperea noastră.

Maturate îndelung în aerul special al Salinei Praid, le îngrijim atent pentru ca tu să te bucuri de savoarea lor nobilă, în varianta Natur sau Alintată cu Fetească Neagră, alături de vin, fructe sau ce îţi place mai mult.

Crama Lacerta

Branza Praid

Degustare

Gust cu caracter

Branza Praid

Cramele Rotenberg

GUST CU CARACTER

DEGUSTARE

INSPIRATIE

"Stiam că Adi Hădean gătește foarte mult cu carne și am zis să fac ceva ce poate i-ar plăcea și lui."

Ingredient de baza

"Aluatul lipiilor a fost făcut din făina de tapioca, amestecat cu Brânză Praid de la Hochland, 200g unt, 400ml lapte, 3 oua"

TOPPINGURI

"Brânza Praid s-a regăsit apoi și ca unul dintre toppinguri, carne de vită și carne de miel condimentate cu turmeric, chimion, pudra de ardei iute și scorțișoară."

GUSTUL

"Cred ca faptul că Brânza Praid este maturată în salină ii ofera un gust aparte"

ÎN PRIM PLAN

"Noua bucătărie m-a inspirat la rețeta pe care v-o propun, cu Brânza Praid în prim plan, o brânză românească maturată care îmi place."

STEAK

"Am pus repede o bucată de carne de vită pe foc, odihnită 5-6 minute cu o crenguță de cimbru înainte să o pun în tigaie. Am fript-o 3 minute pe o parte, 3 pe cealaltă, cu tot cu cimbru și câteva frunze de salvie."

Culoare și gust

"Am pregătit și guacamole, merge tare bine cu toată combinația și se face rapid. Am zdrobit avocado cu furculița. Stoarceți o jumătate de lămâie peste avocadoul zdrobit, adăugați puțin usturoi și, dacă vă place un pic iute, câteva rondele fine de ardei iute."

Poftă bună!

"O mâncare gustoasă se poate face în orice bucătărie, cu un pic de bunăvoință, așa că vă încurajez să încercați rețeta și-n bucătăria voastră, că-i simplă și foarte bună."

INGREDIENTUL CHEIE

"Poți să faci un sandwich bun fără brânză? Eu cred că poți, dar ar fi păcat. Ce altceva în afară de brânză leagă mai bine toate componentele unui sandwich?"

CUM SĂ LE PREGĂTEȘTI

"Îmi plac sandwich-urile încălzite în cuptor sau la presă, îmi plac cele fripte-n tigaie, în unt, mai ales dacă umplutura lor e una gustoasă. Pentru sandwichurile din această poveste am folosit brânza maturată Praid rasă, cu un gust intens ce scoate bine în evidență aromele mai subtile."

CE SOS SĂ ALEGI

"Sos roșu, sos de pătrunjel sau sos iute Sriracha? Important e să ungeți fiecare felie cu un sos, oricare ar fi el."

REZULTATUL E DELICIOS

"Iată ce ar trebui să conțină un sandwich de acest fel: focaccia, 80g carne (friptură rece, pastramă), 10g unt, 20-30g brânză Praid, 30g sos roșu, 10g sos de pătrunjel, sos picant doar dacă vreți. Pentru un rezultat delicios, puneți sandwich-ul în cuptor 5 minute la 180° C."

Unde se fabrică

"Brânza Praid nu e doar un sortiment ce a împrumutat numele unei destinaţii turistice, ci e produsă în zonă şi maturată chiar în Salina Praid, unde condițiile speciale o transformă într-o bijuterie culinară."

Pregătirea

"După pasteurizarea, însămânţarea laptelui cu culturi lactice şi închegarea lui, coagulul obţinut se taie şi se prelucrează. Roata de brânză obţinută este ţinută în saramură, zvântată şi transportată în Salina Praid unde petrece cel puţin 7 săptămâni la maturat."

Maturarea

"După pregătirea roţilor de brânză în Fabrica de la Sovata, acestea sunt transportate în Salina Praid unde petrec cel puţin 7 săptămâni. Aici temperatura constantă şi controlul umidităţii oferă condiţiile optime pentru maturare."

Un gust cu caracter

"Brânza Praid este o brânză maturată cu gust complex, robust și cu o aromă plină de caracter, ce amintește de pășuni montane și aerul sărat al salinei Praid.

Și încă un amănunt care face această brânză să fie specială: unul dintre cele două sortimente de Brânză Praid este alintat cu vin."