Brânza Praid
Un gust cu caracter

Maieștri ai brânzeturilor, artizani ai gustului, am preparat două sortimente de brânză după reţete unice, folosind toată priceperea noastră.

Maturate îndelung în aerul special al Salinei Praid, le îngrijim atent pentru ca tu să te bucuri de savoarea lor nobilă, în varianta Natur sau Alintată cu Fetească Neagră, alături de vin, fructe sau ce îţi place mai mult.

Brânza Praid <br>Un gust cu caracter<br/>

Brânza Praid
Un gust cu caracter

Maieștri ai brânzeturilor, artizani ai gustului, am preparat două sortimente de brânză după reţete unice, folosind toată priceperea noastră.

Maturate îndelung în aerul special al Salinei Praid, le îngrijim atent pentru ca tu să te bucuri de savoarea lor nobilă, în varianta Natur sau Alintată cu Fetească Neagră, alături de vin, fructe sau ce îţi place mai mult.

Unde se fabrică

"Brânza Praid nu e doar un sortiment ce a împrumutat numele unei destinaţii turistice, ci e produsă în zonă şi maturată chiar în Salina Praid, unde condițiile speciale o transformă într-o bijuterie culinară."

Pregătirea

"După pasteurizare, însămânţare cu culturi lactice şi închegare, coagulul se taie şi se prelucrează. Roata de brânză este ţinută în saramură, zvântată şi transportată în Salină pentru maturare."

Maturarea

"După pregătirea roţilor de brânză în Fabrica de la Sovata, acestea sunt transportate în Salina Praid unde petrec cel puţin 7 săptămâni. Aici temperatura constantă şi controlul umidităţii oferă condiţiile optime pentru maturare."

Un gust cu caracter

"Brânza Praid este o brânză maturată cu gust complex, robust și cu o aromă plină de caracter, ce amintește de pășuni montane și aerul sărat al salinei Praid."

Inspirație de la
Chef Adrian Hădean

Pentru că inspirația culinară este întotdeauna binevenită, Chef Adrian Hădean și ajutoarele sale ți-au pregătit rețete cu Brânza Praid absolut delicioase! 

 

Descoperă mai jos rețetele pe care merită să le pregătești și tu! 

Inspirație de la <br>Chef Adrian Hădean<br/>

Inspirație de la
Chef Adrian Hădean

Pentru că inspirația culinară este întotdeauna binevenită, Chef Adrian Hădean și ajutoarele sale ți-au pregătit rețete cu Brânza Praid absolut delicioase! 

 

Descoperă mai jos rețetele pe care merită să le pregătești și tu! 

ADI HĂDEAN ÎN BUCĂTĂRIA LUI MAZILIQUE

"Noua bucătărie m-a inspirat la rețeta pe care v-o propun, cu Brânza Praid în prim plan, o brânză românească maturată care îmi place."

STEAK

"Am pus repede o bucată de carne de vită pe foc, odihnită 5-6 minute cu o crenguță de cimbru înainte să o pun în tigaie. Am fript-o 3 minute pe o parte, 3 pe cealaltă, cu tot cu cimbru și câteva frunze de salvie."

Culoare și gust

"Am pregătit și guacamole, merge tare bine cu toată combinația și se face rapid. Stoarceți o jumătate de lămâie peste avocadoul zdrobit, adăugați puțin usturoi și, dacă vă place un pic iute, câteva rondele fine de ardei iute."

Poftă bună!

"O mâncare gustoasă se poate face în orice bucătărie, cu un pic de bunăvoință, așa că vă încurajez să încercați rețeta și-n bucătăria voastră, că-i simplă și foarte bună."

Citește articolul

INSPIRAȚIE

"Știam că Adi Hădean gătește foarte mult cu carne și am zis să fac ceva ce poate i-ar plăcea și lui."

Ingredient de bază

"Aluatul lipiilor a fost făcut din făina de tapioca, amestecat cu Brânză Praid de la Hochland, 200g unt, 400ml lapte, 3 ouă."

TOPPINGURI

"Brânza Praid s-a regăsit apoi și ca unul dintre toppinguri, carne de vită și carne de miel condimentate cu turmeric, chimion, pudră de ardei iute și scorțișoară."

GUSTUL

"Cred ca faptul că Brânza Praid este maturată în salină îi oferă un gust aparte."