Retete

Penne în stil „Caesar"

Ingrediente pentru 4 porții:

Pentru Penne:

500g Penne
400g spanac proaspăt
50g somon afumat
100g Grünländer Gust Delicat - Vrac
150g roșii cherry

Pentru dressing:

două linguri de ulei de măsline
o linguriță de sos Worcester (poate fi înlocuit și cu oțet balsamic)
coaja de la un lime
sare, piper alb după gust

Pentru crutoane:

o felie de toast cu amestec de semințe
o linguriță de unt
sare

Preparare:

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cât timp acestea sunt pe foc, poți spăla spanacul. Adaugă-l apoi într-un castron.
Se taie somonul afumat în felii subțiri, se spală roșiile cherry, se taie în jumătate și se adaugă ambele ingrediente alături de spanac.
După acest pas, taie Grünländer Gust Delicat în cubulețe și amestecă-l cu spanacul, somonul afumat și roșiile cherry.
Pentru dressing, amestecă uleiul de măsline, sosul Worcester, sucul și coaja de lime, peste care poți adăuga puțină sare și piper alb.
Tăie în cuburi fine toastul cu amestec de semințe, gratinează-l în unt până când capătă culoarea aurie și condimentează-l cu un praf de sare.
În final, se adaugă pastele peste compoziția cu spanac și somon și se ornează cu crutoane.

Recomandare practică: putem obține o salată proaspătă de spanac în stil Caesar dacă renunțăm la pastele din rețetă.

Valori nutritive per porție
Calorii 690 kcal/2884 kJ
Grăsime 22 g
Carbohidrați 91 g
Proteine 30 g

Pâine cu nuci

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru pâine:

100 g făină de migdale
100 g nuci măcinate
100 g alune de pădure
50 g semințe de dovleac prăjite
50 g susan prăjit
50 ml ulei de rapiță
5 ouă
5 g sare

Pentru decor:

un pachet de Grünländer - Light
4 roșii

Preparare:

Pentru început, adaugă într-un castron toate ingredientele pentru pâine, amestecă-le bine și adaugă-le apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Compoziția se pune la copt în cuptorul preîncălzit (160 °C) timp de aproximativ 1 oră.
În acest timp, spală roșiile și taie-le felii, iar apoi le poți așterne alaturi de 2 felii de Grünländer – Light pe felii de pâine, urmând să adaugi și compoziția din cuptor.

Recomandare practică: pâinea formează o crustă foarte apetisantă dacă, la jumătatea timpului de coacere, este acoperită cu miere.

Valori nutritive per porție
Calorii 1131 kcal/4735 kJ
Grăsime 98 g
Carbohidrați 10 g
Proteine 48 g

Sandviș cu Grünländer și crudități

Ingrediente pentru 4 porții:

Pentru pâine:

4 felii de pâine țărănească
un pachet de Grünländer – Gust Delicat

Pentru topping:

4 morcovi
4 mere
100 g nuci
o lingură de ulei de măsline
sare
o linguriță de miere
o linguriță de suc de lămâie

Prepararea topping-ului:

Decojește morcovii, scoate sâmburii merelor și dă-le pe ambele pe răzătoare, apoi adaugă-le într-un castron, cu ulei de măsline și sare.
Nucile tocate se prăjesc și se usucă într-o tigaie stratificată la o temperatură medie, timp de aproximativ 7-10 minute.
La final, adaugă peste nuci miere și sare, amestecă-le bine și adaugă apoi peste morcov și măr.

Prepararea pâinii:

Pâinea trebuie tăiată în felii groase, peste care se adaugă feliile de Grünländer – Gust Delicat.
Cruditățile se presară pe sandvișul cu brânză și se rafinează, după gust, cu suc proaspăt de lămâie.

Valori nutritive per porție
Calorii 530 kcal/2218 kJ
Grăsime 31 g
Carbohidrați 44 g
Proteine 18 g

 

Sandviș cu brânză, rucola & ridichi

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru pâine:

100 g rucola
5 ridichi
un castravete pentru salată
12 felii de toast cu semințe integrale
un pachet de Grünländer - Gust Intens
sare, piper

Pentru dressing:

50 g de maioneză
50 g de iaurt
o lămâie
sare si piper

Preparare:

Spală rucola, castravetele și ridichiile, apoi taie-le în felii subțiri.
Apoi, prăjește toastul în tigaie, acoperă-l cu rucola, ridichi, castravete și o felie de Grünländer-Gust Intens și adaugă sare și piper. Se acoperă preparatul cu o felie suplimentară de toast și, în funcție de gust, se aplică din nou deasupra legume și Grünländer-Gust Intens și se condimentează. După a treia felie de toast adăugată, se taie sandvișul în triunghiuri.
Prepară dressingul amestecând maioneză, iaurt natural, suc de lămaie, un praf de sare și piper.

Recomandare practică: această rețetă poate fi o gustare pentru pauzele la școală sau birou.

Valori nutritive per porție
Calorii 432 kcal/1806 kJ
Grăsime 25 g
Carbohidrați 35 g
Proteine 17 g

Sandviș Grünländer

Ingrediente pentru 4 porṭii:

Pentru pâine:

6 felii de pâine cu semințe
100 g Hochland Creme cu verdeață
4 frunze de salată verde
un pachet de Grünländer Gust Delicat – Felii Extrafine

Pentru topping

o ridiche
un morcov
suc de lămâie
câteva fire de arpagic
o linguriță de sos de muștar
o lingură de semințe de floarea soarelui

Prepararea topping-ului:

Se îndepărtează rădăcinile ridichii și ale morcovilor și se dau prin răzătoare. Apoi se adaugă morcovul și ridichea separat într-o sită și se presează pentru eliminarea sucului. Evită ca morcovul să-și schimbe culoarea, stropindu-l cu suc de lămaie. În final, se spală arpagicul și se tăie mărunt, apoi se amestecă cu sos de muștar.

Prepararea pâinii:
Începe prin a tăia 2 felii de pâine în jumătate, în formă de triunghi. Acestea se pun deoparte, iar celelalte felii de pâine se ung cu Hochland Crème cu verdeață. Se adaugă deasupra o frunză de salată și câte 2 felii de Grünländer Gust Delicat Felii Extrafine.
Pentru un plating desăvârșit, presară câteva de semințe de floarea soarelui și decorează cu arpagic.

Valori nutritive per porție
Calorii 332 kcal/1383 kJ
Grăsime 21 g
Carbohidrați 13 g
Proteine 17 g