Rețete

Tortilla vegetariană cu cremă de brânză

Ingrediente:

2 lipii tortilla

4-5 linguri cremă de brânză Hochland Classic

1 avocado

2 roșii cherry

1/2 ardei gras

1 fir de ceapă verde

puțin ardei iute (după gust)

1 lămâie

mix de frunze de salată verde

Preparare

1. Se toacă avocado, ardeiul gras și roșiile în cubulețe. Se feliază subțire ceapa verde. Se toacă mărunt ardeiul iute, cu grijă să îndepărtați semințele dacă nu vă place picant.

2. Se ia o lipie și se întind 2 linguri de Hochland Creme Classic deasupra. Se presară deasupra frunze de salată verde, apoi se aranjează jumătate din legumele tocate. Se stropește cu puțină zeamă de lămâie și se presară sare și piper după gust. Se repetă cu cea de-a doua lipie.

3. Se rulează tortilla, se învelește în folie alimentară și se dă cel puțin 10 minute la frigider, pentru a se întări. După ce a stat la frigider, se taie în rulouri subțiri.

Tortilla cu cremă de brânză și somon

Ingrediente:

1 pachet lipii tortilla

1 cutie cremă de brânză Hochland Classic

100g somon afumat

1 lingură de capere

1 lămâie

1 fir de ceapă verde

câteva frunze de pătrunjel

câteva fire de mărar

Preparare

1. Se taie somonul în fâșii subțiri. Se feliază subțire ceapa verde. Se scurg bine caperele și se toacă mărunt, împreună cu pătrunjelul și mărarul.

2. Se ia o lipie și se întind 2 linguri de Hochland Creme Classic deasupra. Se aranjează deasupra jumătate din cantitatea de somon, capere, ceapă verde și pătrunjel și mărar. Se stropește cu puțină zeamă de lămâie și se presară sare și piper după gust. Se repetă cu cea de-a doua lipie.

3. Se rulează tortilla, se învelește în folie alimentară și se dă cel puțin 10 minute la frigider, pentru a se întări. După ce a stat la frigider, se taie în rulouri subțiri.

Dip de ton cu cremă de brânză și hrean

Ingrediente:

1 conservă de ton bucăți în apă

1 cutie cremă de brânză Hochland Classic

3-4 linguri sos de hrean

câteva fire de mărar

zeama de la 1/4 lămâie

pâine de secară, pentru servit

Preparare

1. Se scurge bine tonul și se pune într-un bol împreună cu crema de brânză. Se amestecă bine, cu grijă pentru a nu mărunți complet tonul, astfel încât să își păstreze textura. Se adaugă sos de hrean după gust. Se toarnă zeama de lămâie și se presară cu sare și piper după gust.

2. Se toacă mărunt mărarul și se presară deasupra. Se servește cu pâine prăjită de secară alături.

Dip de cremă de brânză cu pesto și verdețuri

Ingrediente:

3 linguri sos pesto

1 cutie cremă de brânză Hochland Classic

1 fir de ceapă verde

câteva fire de pătrunjel

câteva fire de mărar

zeama de la 1/4 lămâie

pâine de secară, pentru servit

 Preparare

1. Se pune crema de brânză într-un bol și se amestecă cu sosul pesto. 

2. Se feliază subțire ceapa verde și se toacă mărunt pătrunjelul și mărarul. Se adaugă în bolul cu crema de brânză și se amestecă totul cu zeamă de lămâie, sare și piper după gust. (Pesto fiind deja sărat, e posibil să nu mai fie nevoie de prea multă sare)

3. Se servește spreadul cu pâine prăjită de secară alături.

Bulgărași din cremă de brânză cu bacon și nuci

Ingrediente:

1 cutie cremă de brânză Hochland Classic

1/2 cutie de chives

100g de bacon afumat

50g miez de nucă

câteva fire de pătrunjel

biscuiți sărați, pentru servit

 Preparare

1. Se toacă mărunt baconul afumat, firele de chives, pătrunjelul și miezul de nucă. Se pun într-un bol încăpător (păstrează câteva fire de chives deoparte pentru decor) și se amestecă bine cu crema de brânză. 

2. Se adaugă sare și piper după gust (baconul fiind deja sărat, e posibil să nu mai aibă nevoie de multă sare). Din compoziție, se modelează biluțe de dimensiunea unei mingi de ping pong, se tăvălesc prin firele de chives și se servesc cu biscuiți alături.

Bulgărași din cremă de brânză cu ciocolată și căpșuni

Ingrediente:

1 cutie cremă de brânză Hochland Classic

100g fulgi de ciocolată

6-7 biscuiți cu unt

1 linguriță extract de vanilie

2 linguri de zahăr pudră

4-5 căpșuni proaspete

fulgi de migdale, pentru decor

Preparare

1 Se toacă mărunt biscuiții (fără a-i fărâmița complet), căpșunile și fulgii de ciocolată. Se pun într-un bol încăpător și se amestecă bine cu crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie.

2 Se toacă fulgii de migdale. Din compoziția de cremă de brânză, se modelează biluțe de dimensiunea unei mingi de ping pong, se tăvălesc prin fulgii de migdale și se servesc la desert.

Tort cu cremă de brânză și afine

1 tort / aprox 1 oră și 15 minute

Ingrediente pentru blat:

300g de făină albă

3 lingurițe de praf de copt

1/2 linguriță de sare

180g de unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei

200g de zahăr brun

6 gălbenușuri

250ml de lapte

1 lingură extract de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

400g cremă de brânză Hochland Crème Clasic

150g de zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

1 caserolă de afine

 Preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade. Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt două forme de tort cu diametrul aproximativ de 20cm.

2. Amestecă făina cu sarea și praful de copt.

3. Bate untul cu un mixer până când devine pufos și cremos. Adaugă treptat zahărul și mixează totul până când compoziția e pufoasă și aerată. Toarnă treptat gălbenușurile, mixând bine până sunt încorporate, apoi adaugă extractul de vanilie și mai amestecă totul ușor.

4. Toarnă treptat făina, mixând bine după fiecare tranșă, apoi procedează la fel cu laptele. Împarte compoziția în mod egal între cele două forme de tort pregătite. Dă-le la cuptorul preîncălzit aproximativ 25 de minute, până când blatul trece testul scobitorii. (În funcție de puterea fiecărui cuptor, e posibil ca timpul să varieze cu +/- 5 minute, începe să verifici blatul de la 20 de minute în sus.)

5. Scoate formele din cuptor și lasă-le să se răcească 15 minute. Scoate blaturile din tavă și lasă-le să se răcească de tot înainte de a le glazura.

6. Pentru glazură, pune crema de brânză într-un bol încăpător pentru mixat. Cerne zahărul pudră deasupra. Gustă și verifică dacă preferi mai dulce, mai poți adăuga puțin zahăr. Mixează bine până la omogenizare, împreună cu extractul de vanilie.

7. Pentru a decora, taie vârfurile blaturilor de tort, pentru a le nivela. Întinde glazură de cremă de brânză pe primul blat, așază-l pe al doilea deasupra și decorează-l cu cremă de brânză deasupra și pe laterale, cu ajutorul unei spatule. Presară afinele deasupra.

Minisandwich-uri pentru mic dejun

Pentru 1 persoană / 10 minute

Ingrediente:

3 felii de pâine (noi am folosit pâine pentru toast)

3 linguri de Hochland Crème Clasic

2 felii de roșie

4 felii de castravete

1 fir de ceapă verde

2 felii de bacon (sau șunca preferată)

Preparare

1) Feliază subțire ceapa verde și toac-o mărunt. Pune Hochland Crème într-un bol, amestecă-l cu ceapa verde și presară sare și piper după gust. Unge o felie de pâine cu amestecul de cremă de brânză, apoi taie în două feliile de bacon și aranjează-le deasupra.

2) Unge încă o felie de pâine cu amestecul de Hochland Crème. Așaz-o peste bacon, cu partea unsă în sus. Taie feliile de roșii și aranjează-le deasupra. Întinde cremă de brânză și peste ultima felie de pâine și așaz-o peste roșii. Taie sandviciul în 2 sau în 4, dacă vrei (le poți prinde cu scobitori, pentru stabilitate). Decorează fiecare minisandvici cu câte o felie de castravete.

Clătite americane cu cremă de brânză

4 porții/20 de minute

Ingrediente pentru clătite:

120g de făină

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță de sare

3 linguri de zahăr

130ml de lapte

1 ou

1 lingură de unt topit

ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

Ingrediente pentru topping:

4 linguri Hochland Crème Clasic

1 caserolă de zmeură

câteva linguri de miere lichidă

Preparare

1. Amestecă bine făina, zahărul, pragul de copt și sarea într-un bol încăpător. Într-un alt bol, bate puțin oul, apoi amestecă-l cu laptele și cu untul topit.

2. Toarnă mixul de lapte peste cel de făină și amestecă-le ușor cu o furculiță, până când compoziția nu mai are cocoloașe

3. Încinge o linguriță de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie nonaderentă, la foc mediu. Când s-a încins bine, ia un polonic de compoziție de clătite și toarnă-l în tigaie. Când clătita încep să se formeze bule la suprafața clătitei, întoarce-o pe partea cealaltă. Procedează la fel cu restul compoziției, completând câte puțin ulei în tigaie, dacă e nevoie.

4. Pentru a servi, unge fiecare clătită cu puțină cremă de brânză. Presară câteva bucăți de zmeură deasupra, zdrobește-le cu o furculiță, apoi toarnă puțină miere lichidă peste zmeură, după gust.

Burger cu cremă picantă de brânză

2 burgeri / 20 de minute

Ingrediente:

2 chifle proaspete pentru burgeri

100g de Hochland Crème Clasic

2 lingurițe de paprika sau boia afumată

1 lingură de muștar

2 chiftele pentru burgeri de vită

1/4 ceapă roșie, feliată rondele

1/2 roșie, feliată subțire

1/2 castravete proaspăt, feliat

ulei de măsline, pentru prăjit

Preparare

1. Pentru crema picantă, amestecă Hochland Crème Classic cu paprika afumată, după gust, și cu muștarul. Dă-o la frigider până pregătești restul ingredientelor.

2. Toarnă puțin ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Când s-a încins, prăjește carnea pe fiecare parte câte 9-10 minute, în funcție de grosime, până când e făcută în mijloc.

3. Între timp, taie pe orizontală chiflele și rumenește-le câteva minute în cuptor (sau într-o tigaie-grill, pe aragaz).

4.  Când carnea e gata, scoate-o din tigaie și las-o un minut deoparte. Unge bazele chiflelor cu mixul picant de cremă de brânză. Așază chiftelele de burgeri peste brânză, apoi pune deasupra rondele de ceapă, felii de roșie și castravete, apoi partea superioară a chiflelor. Savurează burgerii imediat.

 

Cupcakes de ciocolată cu cremă de brânză

Ingrediente pentru brioșe:

120g de făină albă

1 1/2 linguriță praf de copt

50g pudră de cacao

3 ouă

180g de unt

150g de zahăr

4 linguri de apă  fierbinte

Ingrediente pentru glazură:

200g de Hochland Crème Classic

100g de zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

Preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 200de grade. Pune hârtii pentru brioșe (sau hârtie de copt) în fiecare formă a unei tăvi de 12 brioșe. Pune pudra de cacao într-un bol încăpător pentru mixat, toarnă apa fierbinte deasupra și amestecă bine. Adaugă restul ingredientelor și amestecă-le bine cu ajutorul unui mixer.

2. Împarte compoziția în formele pregătite cu hârtie. Dă-le la cuptor timp de 15-20 de minute (verifică-le cu o scobitoare de la 15 minute în sus). Lasă-le să se răcească de tot înainte de a le glazura.

3. Pentru glazură, pune crema de brânză într-un bol încăpător pentru mixat. Cerne zahărul pudră deasupra. Gustă și verifică dacă preferi mai dulce, mai poți adăuga puțin zahăr. Mixează bine până la omogenizare, împreună cu extractul de vanilie. Pune glazura într-un poș pentru decor și ornează fiecare brioșă.