Rețete

Tort cu cremă de brânză și afine

1 tort / aprox 1 oră și 15 minute

Ingrediente pentru blat:

300g de făină albă

3 lingurițe de praf de copt

1/2 linguriță de sare

180g de unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei

200g de zahăr brun

6 gălbenușuri

250ml de lapte

1 lingură extract de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

400g cremă de brânză Hochland Crème Clasic

150g de zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

1 caserolă de afine

 Preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade. Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt două forme de tort cu diametrul aproximativ de 20cm.

2. Amestecă făina cu sarea și praful de copt.

3. Bate untul cu un mixer până când devine pufos și cremos. Adaugă treptat zahărul și mixează totul până când compoziția e pufoasă și aerată. Toarnă treptat gălbenușurile, mixând bine până sunt încorporate, apoi adaugă extractul de vanilie și mai amestecă totul ușor.

4. Toarnă treptat făina, mixând bine după fiecare tranșă, apoi procedează la fel cu laptele. Împarte compoziția în mod egal între cele două forme de tort pregătite. Dă-le la cuptorul preîncălzit aproximativ 25 de minute, până când blatul trece testul scobitorii. (În funcție de puterea fiecărui cuptor, e posibil ca timpul să varieze cu +/- 5 minute, începe să verifici blatul de la 20 de minute în sus.)

5. Scoate formele din cuptor și lasă-le să se răcească 15 minute. Scoate blaturile din tavă și lasă-le să se răcească de tot înainte de a le glazura.

6. Pentru glazură, pune crema de brânză într-un bol încăpător pentru mixat. Cerne zahărul pudră deasupra. Gustă și verifică dacă preferi mai dulce, mai poți adăuga puțin zahăr. Mixează bine până la omogenizare, împreună cu extractul de vanilie.

7. Pentru a decora, taie vârfurile blaturilor de tort, pentru a le nivela. Întinde glazură de cremă de brânză pe primul blat, așază-l pe al doilea deasupra și decorează-l cu cremă de brânză deasupra și pe laterale, cu ajutorul unei spatule. Presară afinele deasupra.

Minisandwich-uri pentru mic dejun

Pentru 1 persoană / 10 minute

Ingrediente:

3 felii de pâine (noi am folosit pâine pentru toast)

3 linguri de Hochland Crème Clasic

2 felii de roșie

4 felii de castravete

1 fir de ceapă verde

2 felii de bacon (sau șunca preferată)

Preparare

1) Feliază subțire ceapa verde și toac-o mărunt. Pune Hochland Crème într-un bol, amestecă-l cu ceapa verde și presară sare și piper după gust. Unge o felie de pâine cu amestecul de cremă de brânză, apoi taie în două feliile de bacon și aranjează-le deasupra.

2) Unge încă o felie de pâine cu amestecul de Hochland Crème. Așaz-o peste bacon, cu partea unsă în sus. Taie feliile de roșii și aranjează-le deasupra. Întinde cremă de brânză și peste ultima felie de pâine și așaz-o peste roșii. Taie sandviciul în 2 sau în 4, dacă vrei (le poți prinde cu scobitori, pentru stabilitate). Decorează fiecare minisandvici cu câte o felie de castravete.

Clătite americane cu cremă de brânză și zmeură cu miere

4 porții/20 de minute

Ingrediente pentru clătite:

120g de făină

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță de sare

3 linguri de zahăr

130ml de lapte

1 ou

1 lingură de unt topit

ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

Ingrediente pentru topping:

4 linguri Hochland Crème Clasic

1 caserolă de zmeură

câteva linguri de miere lichidă

Preparare

1. Amestecă bine făina, zahărul, pragul de copt și sarea într-un bol încăpător. Într-un alt bol, bate puțin oul, apoi amestecă-l cu laptele și cu untul topit.

2. Toarnă mixul de lapte peste cel de făină și amestecă-le ușor cu o furculiță, până când compoziția nu mai are cocoloașe

3. Încinge o linguriță de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie nonaderentă, la foc mediu. Când s-a încins bine, ia un polonic de compoziție de clătite și toarnă-l în tigaie. Când clătita încep să se formeze bule la suprafața clătitei, întoarce-o pe partea cealaltă. Procedează la fel cu restul compoziției, completând câte puțin ulei în tigaie, dacă e nevoie.

4. Pentru a servi, unge fiecare clătită cu puțină cremă de brânză. Presară câteva bucăți de zmeură deasupra, zdrobește-le cu o furculiță, apoi toarnă puțină miere lichidă peste zmeură, după gust.

Burger cu cremă picantă de brânză

2 burgeri / 20 de minute

Ingrediente:

2 chifle proaspete pentru burgeri

100g de Hochland Crème Clasic

2 lingurițe de paprika sau boia afumată

1 lingură de muștar

2 chiftele pentru burgeri de vită

1/4 ceapă roșie, feliată rondele

1/2 roșie, feliată subțire

1/2 castravete proaspăt, feliat

ulei de măsline, pentru prăjit

Preparare

1. Pentru crema picantă, amestecă Hochland Crème Classic cu paprika afumată, după gust, și cu muștarul. Dă-o la frigider până pregătești restul ingredientelor.

2. Toarnă puțin ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Când s-a încins, prăjește carnea pe fiecare parte câte 9-10 minute, în funcție de grosime, până când e făcută în mijloc.

3. Între timp, taie pe orizontală chiflele și rumenește-le câteva minute în cuptor (sau într-o tigaie-grill, pe aragaz).

4.  Când carnea e gata, scoate-o din tigaie și las-o un minut deoparte. Unge bazele chiflelor cu mixul picant de cremă de brânză. Așază chiftelele de burgeri peste brânză, apoi pune deasupra rondele de ceapă, felii de roșie și castravete, apoi partea superioară a chiflelor. Savurează burgerii imediat.

 

Cupcakes de ciocolată cu cremă de brânză

Ingrediente pentru brioșe:

120g de făină albă

1 1/2 linguriță praf de copt

50g pudră de cacao

3 ouă

180g de unt

150g de zahăr

4 linguri de apă  fierbinte

Ingrediente pentru glazură:

200g de Hochland Crème Classic

100g de zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

Preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 200de grade. Pune hârtii pentru brioșe (sau hârtie de copt) în fiecare formă a unei tăvi de 12 brioșe. Pune pudra de cacao într-un bol încăpător pentru mixat, toarnă apa fierbinte deasupra și amestecă bine. Adaugă restul ingredientelor și amestecă-le bine cu ajutorul unui mixer.

2. Împarte compoziția în formele pregătite cu hârtie. Dă-le la cuptor timp de 15-20 de minute (verifică-le cu o scobitoare de la 15 minute în sus). Lasă-le să se răcească de tot înainte de a le glazura.

3. Pentru glazură, pune crema de brânză într-un bol încăpător pentru mixat. Cerne zahărul pudră deasupra. Gustă și verifică dacă preferi mai dulce, mai poți adăuga puțin zahăr. Mixează bine până la omogenizare, împreună cu extractul de vanilie. Pune glazura într-un poș pentru decor și ornează fiecare brioșă.