.

 

Gama ATELIER este un proiect de suflet pentru Hochland România, născut din dorința de a aduce pe piață produse deosebite, artizanale, care prin savoarea lor nobilă se pot alătura momentelor speciale din viața noastră.

Povestea Brânzei Praid

Maieștri ai brânzeturilor, artizani ai gustului, am preparat trei sortimente de brânză după reţete unice, folosind toată priceperea noastră.

Unde se fabrică

Brânza Praid nu e doar un sortiment ce a împrumutat numele unei destinaţii turistice, ci e produsă în zonă şi maturată chiar în Salina Praid, unde condițiile speciale o transformă într-o bijuterie culinară.

Maturarea

După pregătirea roţilor de brânză în Fabrica de la Sovata, acestea sunt transportate în salina Praid, spaţiu în care vor sta la maturare timp de 4 sau 7 saptamani, în funcţie de sortiment. Aici temperatura constantă şi controlul umidităţii oferă condiţiile optime pentru maturare.

Pregătirea

După pasteurizare, însămânţare cu culturi lactice şi închegare, coagulul se taie şi se prelucrează. Roata de brânză este ţinută în saramură, zvântată şi transportată în Salină pentru maturare.

Un gust cu caracter

Brânza Praid este o brânză maturată cu gust complex, robust și cu o aromă plină de caracter ce amintește de pășuni montane și aerul sărat al salinei Praid.

Sugestii de consum

 Indiferent de sortimentul de Brânză Praid pe care îl preferați, vă recomandăm să îl asociați unor alimente complementare care vor completa notele picante și ușor astringente ale produsului: 

Vinuri seci, demidulci, dulci licoroase, lichioruri sau vinuri spumante

Fructe: pepene galben, struguri, smochine

Produse aromate și complexe: miere de albine, dulceață, nuci

Legume: ardei gras, ciuperci, apio